În anul 2019 eram împreună cu colegul și prietenul Iosif Vajnar de la Pixel ProSport la Roșia Montană Maraton. Acolo, printre organizatori, am întâlnit-o pe Elena, un munte de om într-un corp mic… știţi voi, esenţele tari se ţin în sticluţe mici…😉

Probabil Iosif și cu mine inspirăm profesionalism și empatie…Numai așa se explică faptul că după câteva minute Elena ne-a destăinuit multe aspecte din viaţa ei. Am aflat că este instructor de Schwinn Cycling în Drobeta Turnu Severin, la Decebal Fitness, dar și faptul că ar vrea să organizeze un eveniment sportiv, pe un vapor în mișcare, pe Dunăre.

Ne spunea, tristă, că ea nu se pricepe la imagine și marketing, însă o vedeam cum se luminează pe măsură ce se apropia de propunere: Băieţi, vreţi să organizăm împreună acest eveniment??? Iosif și cu mine rezonăm în multe privinte, așa că am rostit „DA” la unison. Astfel, visul Elenei devenea și al nostru.

Urma ca în anul următor să demarăm proiectul, dar 2020 a fost despre Covid… Toate au căzut, toate s-au împotmolit… Acea pauză a fost un bun prilej pentru ca ideea evenimentului să se cristalizeze în mintea noastră. Ideea tot plămădea.

Anul 2021 ne-a pus faţă în faţă pe toţi trei din nou, la Roșia Montană Maraton… Era luna Iunie…Elena ne-a intrebat sarcastic, ţinând cont de pandemie: „Băieţi, facem evenimentul în acest an?ʺ Noi… din nou la unison… „Normal”!

Din momentul respectiv a început materializarea visului, iar noi eram încântaţi de statutul de creatori…

Prima discuţie a fost legată de denumire… Cum să denumim acest eveniment??? Trebuia să dăm importanţă Dunării, practic ea urma să ne fie casă… dar cum anume? Evenimentul este unul eminamente sportiv, așa că trebuia să inserăm și acest aspect în denumire… Bun, dar evenimentul urma să fie unul multi-sport… deoarece pe lânga cycling ne gândeam și la clase de fitness, deci era multi-disciplinar… Permutări,  jocuri de cuvinte și uite așa am ajuns la DANUBIUS SPORT FESTIVAL.

Aveam un nume și atât… Acum era momentul să împărţim rolurile. Elena urma să se ocupe de latura sportivă, Iosif de dezvoltare, iar eu de imagine, comunicare și marketing. Asumându-mi aceste roluri mi-am pus latura creativă la muncă, la conceperea identităţii vizuale (logo). Sunt tare bucuros că „faţa” DSF este creaţia mea proprie. Tot eu am creat sub identitatea Danubius Sport Festival pagina de Facebook și cea de Instagram, conștient fiind că doar de acum începea adevărata muncă… promovarea.

Elena a căutat vaporul și l-a găsit la Drobeta Turnu Severin. Este vorba despre Vaportul Mehedinţi. Acesta are și el o poveste, a fost făcut special pentru Nicolae Ceaușescu, pentru ca fostul dictator să admire lacul de acumulare Porţile de Fier I, proiect ambiţios al acestuia.

O altă latură importantă au fost sponsorii, pe care i-a cautat Elena împreună cu Iosif… Şi au fost chiar în număr mare, ţinând cont că eram în faţa primei ediţii.

În spatele comunicării de festival mă gândeam la cea mai eficientă soluţie de înscriere și astfel am găsit platforma 42km.ro, un site care oferă o evidenţă detaliată a procesului de înscriere, aspect extrem de important pentru orice organizator. Vă mărturisesc faptul că la primele 10 înscrieri jubilam toţi trei.

Nu credeam că va avea așa impact ideea noastră de eveniment, dar se pare că datorită unicităţii am atras atenţia.

Eram în luna August 2021, înscrierile curgeau. Gândurile noastre se înmulţeau. Iosif și Elena trebuiau să se ocupe de kit-ul de participare care, apropo, a fost unul foarte generos. Împreună cu designerii de la Peak Sport România am conceput tricoul DSF, care a fost purtat în ziua evenimentului de către toţi participanţii (iar foarte mulţi l-au purtat și după eveniment… avem dovezi certe 😉).

Evenimentul a fost promovat intens pe grupurile de specialitate, dar și de către presa locală. În calitate de PR DSF am avut mai multe intervenţii pe posturile TV din Drobeta Turnu Severin.

24 Septembrie 2021…mai era o zi și eram puși în faţa marelui test, al publicului, cu emoţii evident. Eram încântaţi de spiritul nostru creativ, dar în același timp și responsabili de ce urma să se întâmple.

Toate instrumentele au fost urcate la bordul navei Mehedinţi, aranjate în cel mai mic detaliu, apoi au ajuns trainerii, care se mirau și ei de ceea ce văd. S-au făcut teste de sunet, iar după primele teste ne-am bucurat să constatăm că pe ţărm se adunaseră curioși care ne făceau admirativ cu mâna… A fost momentul în care ne-am zis „hai că va fi bine”, iar eu am plusat și am spus că #totulvafibine, # ce a rămas emblematic pentru descrierea evenimentului.

Dimineaţa zilei de 25 Septembrie 2021, ora 07:00, accesul pe vapor… lumea a facut rând la îmbarcare, ceea ce însemna că voiau „să guste” cât mai mult din ineditul eveniment. Ne place să fim gazde bune și astfel am întampinat toţi trei lumea pe punte, la îmbarcare… Din acest loc am putut vedea mult entuziasm, voioșie, zâmbete, îmbrăţișări, iar toate acestea erau pentru noi aripi dătătoare de speranţe. Ca tabloul să fie perfect, am avut parte de un răsărit splendid, soarele scăldându-și razele în valurile Dunării. Se anunţa o zi perfectă și din punct de vedere termic, confirmarea venind cu cele 26°C.

Ziua a fost precum se vede în filmul oficial, cu mult sport, voie bună, muzică (DJ GV), Food&Drink, Party…

Urmează-ţi visul! Noi ni l-am urmat. Doar așa el poate deveni realitate!

Danubius Sport Festival | Un eveniment EPIC

Ovidiu Mita

Ovidiu Mita

Acestea sunt gândurile unui Maestru de Ceremonii, Wedding Planner & Event Planner cu privire la acest subiect. Subscriu vorbelor lui Pitagora: “Nu spune puțin în vorbe multe, ci mult în vorbe puține”, iar în acest sens aş fi încântat dacă am face schimb de idei, fie comentând la secţiunea aferentă din subsolul acestui articol, fie pe WhatsApp la: 0766.660.785.

Lasă un comentariu

Deschide chatul
Contactați-mă și pe WhatsApp!
Bună ziua!
Sunt Ovidiu Mita, cu ce vă pot sta la dispoziţie?